Saturday, October 19, 2013

Daging lembu rehat sebentar, sambung dengan kambing

Teks: Aishah Hussein

Alhamdulillah.  Syukur walaupun sudah habis Hari Raya Korban, di taman kami meneruskan dengan kenduri aqiqah pada hari ini.  Jadi untuk makan tengah hari dan malam boleh gantung periuk belanga.

Sebenarnya selepas terkena keracunan makanan masa raya pertama, macam sudah trauma hendak makan daging.  Tetapi sebab hari ini menu utama adalah kambing (kegemaran keluarga) jadi minda terus bagi signal pada fikiran, boleh makan :)

Hujung minggu ini tiada apa rancangan.  Hanya dalam perancangan hendak berkemas rumah. Lagipun angah sudah berkali-kali memberitahu dia akan berkemas rumah sebaik sahaja habis PMR.  Angah kini kembali menjadi pembantu saya di rumah setelah along kembali ke bumi anbiya 2 hari lepas.

Lega hati saya apabila along memberitahu keadaan di sana baik-baik sahaja.  Cuma ketiadaan air di rumah mereka sahaja.  Jadi terpaksa makan di luar untuk sementara waktu.  Sedikit ujian akan menjadikan hambaNYA ini lebih dekat dan bersyukur kepada nikmatNYA.  Walau di mana kita berada, jika kita sedar Allah setiap saat, hidup kita akan jadi lebih tenang.  Itu sahaja pesanan saya kepada along.  Moga anak-anak yang berada di bumi Mesir tidak kira mengambil bidang apa, akan berjaya mencapai cita-cita mereka.  Ameen.
-----------------------------------------------------------------------------------
Pendaftaran kelas asas blog dibuka setiap hari, walaupun hujung minggu.

1. Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan.
a. Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
b. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
c. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum. 
d. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.
e. Bergabung dengan lebih rami blogger-lebih 100 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
f.  Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
g. Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
h. Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.
Jika kalian berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. 

2. Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adalah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjaya yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
f. Apabila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh PM Aishah Hussein apabila sudah sedia.

PROMOSI Oktober - Percuma ebook 101 Idea Home-based Bisnes 
percuma dengan setiap pendaftaran kelas bermula 13 Oktober 2013.
Selepas ini perlu beli dengan harga RM30.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...