Foto: Carian Google
Seorang pengendali
makanan adalah pekerja yang terlibat di dalam aktiviti yang melibatkan
makanan. Ini termasuk pekerja yang
terlibat di dalam aktiviti pengendalian seperti memproses, menyediakan seperti
memotong dan memasak, menghantar makanan, dan yang mencuci premis serta peralatan.

Kursus pengendalian
makanan akan merangkumi topic-topik berikut:
·
Akta Makanan 1983
& Peraturan Kebersihan Makanan 2009
·
Tanggungjawab Pekerja
& Majikan
·
Kebaikan Mengamalkan
Kersihan
·
Kebersihan &
Keselamatan Makanan
·
Kualiti Makanan &
Pencemaran Makanan
·
Agen Pencemaran; Penyakit
Bawaan Makanan
·
Keracunan Makanan dan
Pencegahan
·
Kawalan Sisa Buangan
& Makhluk Perosak
·
Etika kerja:
pencucian, pembasmian, kebersihan diri dan Premis
Bayaran untuk kursus
adalah murah dan hanya memerlukan 3 jam dari masa anda.
No comments:
Post a Comment